5 Mart 2014 Çarşamba

YDS DE BAŞARI İÇİN

YDS başlı başına ülkemizde yapılan diğer İngilizce sınavlarından çok farklıdır. Eğitim sistemimizde ne yazık ki YDS’ ye yönelik bir yabancı dil eğitimi bugüne kadar verilmiş değildir. Bu sınava giren adaylar genelde eğitim sistemimiz dahilinde ne kadar İngilizce eğitim almışsa, almış olduğu bu bilgiler ışığında sınava girmektedir. Tabii ki birçok arkadaşımızda özellikle ilk denemelerinde başarısız bir sonuçla karşı karşıya kalmaktadır. Bu olumsuz durumun en önemli nedeni, okullarımızda genel İngilizce eğitiminin verilip, sınavlarda ise bizden sınav İngilizcesinin isteniyor olmasıdır. Peki YDS’ de başarı için, sınavı kazanmak için neler yapmalıyız?

Öncelikle YDS’nin kolay bir sınav olmadığını unutmayın. Bu sınavda başarılı olmak için çok güzel bir düzeyde gramer bilgisine sahip olmalısınız. Bu durum da iyi bir altyapıya sahip olmanın gerekliliğine işaret etmektedir. Eğer önceki dönemlerde altyapınız, gramer bilginiz yeterli düzeyde değilse işe iyi bir şekilde grameri tekrarlayarak başlayabilirsiniz.

Kelime bilgisi son derece önem arz etmektedir. Kelime bilgisine sadece sınavın başında bulunan ilk beş altı kelime sorusunda değil, sınavın tamamında ihtiyaç duyacaksınız. Sorunun mantığını anlayabilmek için sorudan geçen kelimeleri bilmek gerekir. Dolayısıyla önce kelime bilgisi, sonra sorunun mantığını kavrama ve son olarak da çözüm gelmektedir.

YDS de başarılı olmak için aynı zamanda cümle bilgisine de hakim olmak gerekir. Sınav çeşitli sorular ile sizin cümle bilginizi de sınar. Eğer İngilizce cümle kuruluşlarını, zaman uyumları ve bunlarda kullanılan bağlaçları bilmiyorsanız, bu tür soruları cevaplamada zorluk yaşarsınız. Dolayısıyla cümle bilgisine hakim olmak sizi bir adım daha öne taşıyacaktır.

Sınavdaki sorular sizin kelime ve cümle bilginizi sınamakla kalmaz, aynı zamanda paragraf bilginizi de sınar. Sınav çeşitli soru teknikleri ile sizin paragraf, kompozisyon, uyum bilginizin olup olmadığını sorgular. Bildiğiniz gibi YDS sınavındaki soruların yaklaşık olarak %46’sı paragraf sorularından oluşmaktadır. Bu durum paragraf sorularının başarımız noktasında ne kadar önemli olduğunun bir kez daha altını çizmiş bulunmaktadır.

Şimdi de sizlere YDS sınavı çalışırken neler yapabileceğiniz konusunda bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.

1-  Soruların çözüm mantığını anlamak şartıyla birlikte çıkmış soruları defalarca çözmelisiniz.

2- Düzenli olarak her gün belirli sayıda kelime ezberlemeye çalışın. Unutmayın kelime bilgisi tüm kapıları açan bir anahtar konumundadır.

3- Düzenli olarak her gün mutlaka belli sayıda soru çözün.

4- Yanlış yaptığınız soruların mantığını öğrenmeden geçmeyin.

5- Temel konuları, özellikle grameri iyi bir kaynaktan tekrar edin.

6- YDS' ye girmeden önce, zaman tutarak, en az on dört on beş adet deneme sınavı çözün. Denemelerinizi 2,5 saatin altında bitirecek şekilde kendinizi geliştirin.

7- YDS' de başarılı olmak sizin hedefiniz olsun ve hedefe ulaşmak için günlğk test çözmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

8- Eğer daha önce sınavda başarısız olmuşsanız mutlaka sebeplerini irdeleyin ve kendinize yeni bir çalışma planı hazırlayın.
9- Test sorularını kesinlikle ayırt etmeden (kolay-zor) tamamını çözmeye çalışın.

10-Hepimizin bildiği gibi başarı fedakarlık ister, YDS ye girinceye kadar gerekirse birtakım hobi faaliyetlerinizden, sevk aldığınız şeylerden uzak durun.


11- En önemlisi de; YDS de başarılı  olmak için kararlı olun, pes etmeyin, vazgeçmeyin…

0 yorum:

Yorum Gönder